Rogaška Mineralna voda

Ponovno se povežite z naravo. Doživite posebno wellness potovanje z našo edinstveno mineralno vodo in začutite vitalni življenjski element z vsemi čuti.

Mineralna voda iz Rogaške Slatine je dragocen dar narave. Edinstvena po svojih učinkih in redka po svoji sestavi.

Ženska pije mineralno vodo

Izvor zdravja in dobrega počutja

Vse dobre stvari prihajajo iz notranjosti. Edinstvena geološka sestava v okolici Rogaške pomaga ustvarjati mineralno vodo, ki vsebuje največ magnezija na svetu. Rogaška mineralna voda Roitschocrene izvira iz središča najbolj tektonsko raznolikih območij v Sloveniji, kjer se nahajajo tri regionalne prelomnice. Ta edinstvena geološka in hidrogeološka sestava je neprecenljiv vir dveh naravnih izvirov mineralne in termalne vode, ki izvirata v globini približno 600 in 1700 metrov. Iz raztapljajočih kamnin, ki so bogate z magnezijem, kalcijem, sulfati, bikarbonati, s pomočjo naravnega plina izvira termalna voda, ki jo v zdravilišču Rogaška uporabljajo že stoletja, ter mineralna voda, ki je še posebej bogata z magnezijem in drugimi koristnimi minerali.

Rogaška mineralna voda Roitschecrene: legenda živi naprej

Legendarna ob stvaritvi in še vedno legendarna. Pegaz, mitološko bitje je stvarnik tega neprecenljivega vrelca. Po legendi je vrelec Roitschocrene ustvaril krilati konj iz grške mitologije, Pegaz. Legenda pravi, da je Pegaz po Apolonovem navodilu s kopitom udaril v zemljo v Rogaški ter tako odprl vrelec Roitschocrene. Iz njega je privrela mineralna voda, ki vsebuje največ magnezija med vsemi mineralnimi vodami na svetu. V tem slovesnem trenutku je Apolon izrekel zdaj slavne besede: »Tu, kjer stojiš, je vir zdravja in resnična božja moč. Namesto Hippocrene pij Roitschocrene, rogaški vrelec, ki je pred teboj!« Moder nasvet, ki prihaja od boga zdravilstva, sonca in poezije.

Mineralna voda iz Rogaške Slatine ima eno izmed najvišjih vsebnosti mineralov med vsemi vodami na svetu, ki jo označujemo s TDS, številom skupnih raztopljenih trdnih delcev. Zaradi te izdatne vsebnosti mineralov prinaša voda k mizi značilen in bogat okus. Vsi elementi v vodi so v harmoničnem ravnovesju ter v topni obliki, ki jo vaše telo zlahka absorbira. Vaš metabolizem zlahka raztopi minerale in jih hitro posreduje celicam, pripravljenim na delovanje.

Koristi za zdravje

Živite raznoliko in dolgo življenje

S svojo bogato tradicijo analiz blagodejnih učinkov na zdravje ter priznanih vladarjev in kraljev, ki so izkoristili zdravilne učinke njenih mineralov, je mineralna voda iz Rogaške Slatine edinstven protistrup vašemu raznolikemu življenjskemu slogu. Rogaška Mineralna voda premore izčrpno, dolgo zgodovino analiz zdravilnih lastnosti in je bila med prvimi mineralnimi vodami na svetu, za katero je bila sestavljena znanstvena monografija. Z naslovom Roitschocrene (latinsko za Rogaški vrelec) je bila objavljena že leta 1685, napisal pa jo je dr. Johann Benedikt Gründe. Mineralni vodi, ki so jo izkoriščali že Kelti in Rimljani ter jo imenovali Roitschocrene, pa je priljubljenost povečal Paul de Sorbait, saj jo je predstavil habsburškemu dvoru. Sledila je uporaba mineralne vode širše po svetu, ko je grof Petar Zrinski razširil sloves o njenih zdravilnih lastnostih, tako da je v poznem 19. stoletju postala tretja najbolje prodajana voda na svetu.

Rogaška naravna mineralna voda

Rogaška mineralna voda je drugačna od vseh drugih mineralnih voda na svetu. Kot mineralna voda, ki vsebuje največ magnezija med vsemi mineralnimi vodami, ponuja številne koristi, vendar le, če jo uživamo zmerno. Naučite se, kako pravilno uživati mineralno vodo glede na različne okoliščine. Edinstvena mineralna voda zagotavlja številne ugodne vplive na zdravje, v skladu z načini uživanja vode. Če toplo Rogaško mineralno vodo pijete hitro, boste pospešili delovanje prebavil. Če hladno mineralno vodo iz Rogaške Slatine pijete počasi, boste povečali ponovno absorpcijo mineralov.

Najpomembnejši element zdravilne naravne mineralne vode v Rogaški Slatini je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki.

Indikacije

 • bolezni jeter, žolčnika, trebušne slinavke
 • kronični gastritis, meteorizem, zaprtje
 • debelost
 • sladkorna bolezen tip ll, zvišan holesterol
 • zvišan krvni pritisk
 • primanjkljaj magnezija
 • stanja pri zvišani fizični in psihični obremenitvi

Zdravilni učinki

Zdravilne učinke Rogaške mineralne vode lahko razdelimo v dve kategoriji:

Preventivni zdravilni učinki

Redno pitje Rogaške zdravilne vode priporočamo vsem zdravim posameznikom, še posebej tistim z raznolikim življenjskim slogom, ki dolgoročno neizogibno zahteva svoj davek pri zdravju in dobrem počutju.

Zaradi sodobnih metod proizvodnje hrane, ki zemljo izropajo magnezija, naša hrana vsebuje vse manj tega pomembnega minerala. Poleg tega uživanje mastne in nezdrave hrane, redno pitje alkohola, kajenje in pogosti stresni položaji povzročajo nadaljnji primanjkljaj magnezija v telesu.
Ker je magnezij udeležen pri celostnem uravnavanju živčnega in mišičnega sistema, je mineralna voda , ki vsebuje največ magnezija med mineralnimi vodami na svetu, idealna rešitev za vaš raznoliki življenjski slog. Če jo uporabljate preventivno, vam bodo trije do štirje kozarci mineralne vode dnevno zagotovili dovolj magnezija, da boste lahko uživali v življenju, ne da bi vam bilo treba skrbeti za učinke le-tega na vaše zdravje. Rogaška mineralna voda je učinkovita na naslednjih področjih preventive:

 • spodbuja prebavo,
 • okrepi krčenje mišic,
 • pomaga preprečevati srčno kap,
 • pospeši obnavljanje jeter,
 • znižuje povišano raven holesterola,
 • izboljšuje presnovo,
 • pomaga preprečevati stres,
 • pomaga preprečevati tvorjenje ledvičnih kamnov,
 • pomaga pri preprečevanju osteoporoze.

Kurativni zdravilni učinki

Mineralno vodo iz Rogaške Slatine, ki med vsemi mineralnimi vodami na svetu vsebuje največ magnezija, s pridom uporabljamo zaradi njenih zdravilnih učinkov za naše zdravje.

Če jo predpiše zdravnik, jo lahko uporabljamo kot zdravilo za:

 • sladkorno bolezen in motnje prebave,
 • bolezni prebavil,
 • urejanje ravni krvnega sladkorja, holesterola in visokega krvnega tlaka,
 • preprečevanje in odpravo zaprtja,
 • zdravljenje zgage,
 • zdravljenje čezmernega izločanja želodčne kisline,
 • odpravo mišičnih krčev,
 • odpravo glavobolov.

Potrebna količina magnezija v našem telesu je natančno določena. Če pride v celicah do pomanjkanja magnezija, organizem prične manjkajočo količino nadomeščati iz lastnih rezerv – iz kosti in jeter. Rogaška mineralna voda je zato neprecenljivo zdravilo tudi za doseganje kurativnih učinkov.