Pohodne poti

Sprostite se z nami v sožitju z naravo, obkroženi s čudovito pokrajino.
Okolica Rogaške Slatine je resnično raznolika. Impresivne znamenitosti, slikovite pohodniške poti in privlačni tematski pohodi čakajo, da jih raziščete. Tik pred našim pragom se nahajata Boč in Donačka Gora.

S soncem obsijan dan izkoristite za nekoliko daljši pohod po okolici!

Hoja je odlična aktivnost za okrepitev celotnega telesa, obenem pa se boste naužili svežega zraka in iz ptičje perspektive odkrili popolnoma nov pogled na okoliške kraje.

Termini pohodov

Kam: na Boč ali na Donačko Goro

Kdaj: po dogovoru, prijavljene morajo biti min. 3 osebe.

Zbirno mesto: recepcija Grand hotela Sava

Doplačilo: 20 € na posamezen pohod

Kam na pohod?

Pridružite se nam na rekreativnem pohodu na Donačko goro ali Boč. V spremstvu izkušenih vodičev boste na pohodu spoznali marsikatero lokalno zanimivost in odkrili najlepše kotičke obeh priljubljenih pohodniških destinacij.

Vodič po Rogaški Slatini

Donačka gora

Donačka gora (tudi Rogaška gora; 884 m) je gora v vzhodnem delu Slovenije in predstavlja zadnje odrastke Karavank, ki se zaključijo z Ivanjščico in Ravno goro na Hrvaškem.

Donačka gora se iz gričevij ob vznožju strmo dvigne v kratek in oster greben. Ta ponuja odličen razgled, zato je tudi priljubljena izletniška točka, predvsem za bližnjo Rogaško Slatino in Rogatec.

Pohod v naravi

Boč

Boč (978 m) je strma gora v Krajinskem parku Boč v Bočkem pogorju jugovzhodno nad Poljčanami v jugovzhodnem delu Karavank.

Zaradi edinstvenosti, pestrosti in množice naravnih lepot je širše območje Boča zavarovano kot krajinski park. Zaznamujejo ga strjeni in dokaj ohranjeni gozdovi, preplet travnikov in gozdov pa zagotavlja izjemno biotsko pestrost območja. Zaradi izjemne naravne dediščine je bil Boč z okolico najprej v domačem in nato tudi v evropskem merilu prepoznan kot naravovarstveno območje, ki ga je treba ohranjati.

Na Boču se nahaja tudi rastišče redke in zaščitene velikonočnice (Pulsatilla grandis).