Zakaj v Rogaško - Grand Hotel Sava Rogaška

Zakaj v Rogaško
V večstoletni zgodovini so Rogaško Slatino obiskale številne pomembne osebnosti in pomagale ustvariti prestižni renomé zdravilišča. Danes je tu oaza miru, kjer se prepletata tradicija in sodobnost.

Voda

Najpomembnejši element zdravilne mineralne vode je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki. Zaradi visoke vsebnosti za zdravo življenje potrebnih rudninskih snovi je čudežna voda ena najbogatejših mineralnih pitnih voda z magnezijem na svetu.

Veličasten park

Zdraviliški park in promenada, ki se združita pri Evropski ploščadi, predstavljata jedro, okoli katerega so razvrščeni hoteli, apartmaji, bazeni, pivnica in drugi objekti. 

V objemu narave

Center Rogaške in njeno okolico lahko odkrivate po 9 označenih sprehajalnih poteh različnih težavnostnih stopenj. Ob poteh se nizajo številne naravne in kulturne znamenitosti.

Bogata zgodovina

Pomembnejša dela so se v zdravilišču nadaljevala šele po letu 1951, ko so trajno uredili oskrbo z vodo z vrtinami, da so lahko sledili potrebam ponovno naraščajočega povpraševanja.

Kristal

V Steklarni Rogaška svoje bogato znanje izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov črpamo iz skoraj 350-letne tradicije območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti tako imenovane gozdne steklarne ali glažute.