Zakaj v Rogaško - Grand Hotel Sava Rogaška

Zakaj v Rogaško

Voda

Najpomembnejši element zdravilne mineralne vode je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki. Zaradi visoke vsebnosti za zdravo življenje potrebnih rudninskih snovi je čudežna voda ena najbogatejših mineralnih pitnih voda z magnezijem na svetu.

Veličasten park

Zdraviliški park in promenada, ki se združita pri Evropski ploščadi, predstavljata jedro, okoli katerega so razvrščeni hoteli, apartmaji, bazeni, pivnica in drugi objekti. 

V objemu narave

Center Rogaške in njeno okolico lahko odkrivate po 9 označenih sprehajalnih poteh različnih težavnostnih stopenj. Ob poteh se nizajo številne naravne in kulturne znamenitosti.

Bogata zgodovina

Pomembnejša dela so se v zdravilišču nadaljevala šele po letu 1951, ko so trajno uredili oskrbo z vodo z vrtinami, da so lahko sledili potrebam ponovno naraščajočega povpraševanja.

Kristal

V Steklarni Rogaška svoje bogato znanje izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov črpamo iz skoraj 350-letne tradicije območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti tako imenovane gozdne steklarne ali glažute.