Doživi Rogaško Slatino

Oaza miru, kjer se prepletata tradicija in sodobnost...Turistično informacijski center Rogaška Slatina

Zdraviliški trg 1, 3250 Rogaška Slatina

Voda

Najpomembnejši element zdravilne mineralne vode je magnezij, ki ga najdemo v najbolj pristni naravni obliki. Zaradi visoke vsebnosti za zdravo življenje potrebnih rudninskih snovi je čudežna voda ena najbogatejših mineralnih pitnih voda z magnezijem na svetu. Na recepciji hotela GH Sava lahko kupite pitno karto za pivnico zdravilnih mineralnih voda.

Veličasten park

Neposredno ob hotelu GH Sava se nahaja čudovit Zdraviliški park in promenada. Združita se pri Evropski ploščadi in predstavljata jedro, okoli katerega so razvrščeni ostali hoteli, apartmaji, bazeni, bari, pivnica in drugi objekti. 

V objemu narave

Zeleno okolico Rogaške Slatine in njene naravne in kulturne znamenitosti lahko odkrivate  na različne načine. Na voljo imate 20 kolesarskih poti, 11 pohodnih poti in 9 sprehajalnih poti različnih težavnostnih stopenj. 
Kolesa in palice za nordijsko hojo si lahko izposodite na hotelski recepciji GH Sava.Bogata zgodovina

V večstoletni zgodovini so Rogaško Slatino obiskale številne pomembne osebnosti in pomagale ustvariti prestižni renomé zdravilišča. Med drugimi tudi Petar Zrinski, Marija Terezija, Franc Jožef I., Aleksander I. Karađorđević, Josip Broz Tito...

Kristal

V Steklarni Rogaška svoje bogato znanje izdelave in oblikovanja kristalnih izdelkov črpamo iz skoraj 350-letne tradicije območij Trebuše, Pohorja in Kozjanskega, kjer je bilo moč zaslediti tako imenovane gozdne steklarne ali glažute.