200 let Paviljona Tempel, nekdaj glavnega izvira mineralne vode - Grand Hotel Sava Rogaška

200 let Paviljona Tempel, nekdaj glavnega izvira mineralne vode

Grand Hotel Sava,

Praznujte z nami 200 let Paviljona Tempel, nekdaj glavnega izvira zdravilne mineralne vode in se nam ob tej priložnosti pridružite na Aninem festivalu, ki traja od 5. julija do 30. avgusta. Uživajte  na koncertih salonskega orkestra Musica Camerata v Paviljonu Tempel.

Legenda o nastanku Rogaškega vrelca je zapisana in upodobljena v barokrezu nemške izdaje knjige Roitschocrene iz leta 1687. Podoba v knjigi prikazuje, kako bog Apolon Pegazu naroča, naj na mestu blizu Rogatca udari s kopitom in tako odpre Roitschocrene, rogaški vrelec. Zgodba je podobna legendi iz grške mitologije, kjer je Pegaz z udarcem kopita odprl vrelec Hippocrene. V rogaški legendi pa Apolon pravi: »Tu, kjer stojiš, je vir zdravja in resnična božja moč. Namesto Hippocrene pij Roitschocrene rogaški vrelec, ki je pred teboj.«

Paviljon Tempel, delo tržaškega arhitekta Nikole Pertscha, je klasicistični paviljon, ki stoji nad nekdanjim glavnim vrelcem. Vrelec Tempel, imenovan tudi "Glavni vrelec" sodi med prvence; znan je bil že leta 1680. Ob njem je nastala najstarejša slatinska polnilnica. Kot najpomembnejši vrelec je celih 200 let, vse do leta 1884 služil Rogaški Slatini, nakar so le 35 metrov stran uredili nov studenec. V ovalnem Templu na dvanajstih elegantnih jonskih stebrih danes potekajo razne kulturne prireditve.

Prijetni poletni večeri ob zvokih glasbe in poezije so že od nekdaj  svojevrstno doživetje. Še posebej v čudovitem in slikovitem ambientu, kot je cvetlični park Rogaške Slatine. Poleg festivala Pranger, se bo od 3. julija do 30. avgusta odvijal 5. tradicionalni Anin festival z več kot 50 kulturnimi, glasbenimi in zabavnimi prireditvami. Letošnji Anin festival bo postregel s koncerti klasične glasbe  tradicionalnega zdraviliškega orkestra Musica Camerata ter dodatno še 14 posameznimi kvalitetnimi koncerti raznolikih glasbenih zvrsti, kot so blues, tango, šanson, jazz, etno, soul, klezmer… Tradicija orkestra, ki deluje v Rogaški, sega nazaj v davno leto 1870, več kot 40 let pa deluje kot zdraviliški orkester in dela to mestece ravno zaradi tega dogodka edinstveno v Sloveniji, saj v osrčju narave  s klasično glasbo poboža najnežnejšo plat duše.

V Rogaška Hotels & ROI Spa, katerega sestavni del sta Grand Hotel Sava****Superior in Hotel Zagreb****  smo pripravili mamljiv poletni paket za ljubitelje glasbe, kulture, poletja in vse tiste, ki skrbite za svoje zdravje. Preživite nepozabne dni na izviru mineralne vode, v neokrnjeni naravi s kopanjem v hotelskem bazenu s termalno vodo, sproščanjem v jacuzziju, revitalizacijski masaži, aktivnostmi v naravi, ob najboljših specialitetah..., pravi letni oddih za romantike daleč od letne gužve in vrveža. Kulinarična doživetja vam bomo pričarali na terasi A´la carte restavracije Kaiser od koder je pogled na glasbeno dogajanje v paviljonu Tempel še lepši, zraven pa uživajte ob odlični kulinariki in kozarcu dobrega vina. 

Tisti željni luksuza ne smete zamuditi sprostitev v savnah  in kopelih ekskluzivnega ROI Spa centra kateri ponuja užitek v sončenju na zunanji terasi z ohlajevalnim bazenčkom obkroženim s prekrasnim zelenjem. Razvajajte se v luksuznih apartmajih in sobah, medtem ko poletne večere namenite druženju ob Paviljonu Tempel.

Vabljeni na praznovanje na izvir čudežne mineralne vode v Rogaški Slatini !