Rogaška Mineralna voda - Grand Hotel Sava Rogaška Slovenija

Rogaška Mineralna voda

Izvor zdravja in dobrega počutja

Vse dobre stvari prihajajo iz notranjosti. Edinstvena geološka sestava v okolici Rogaške pomaga ustvarjati mineralno vodo, ki vsebuje največ magnezija na svetu. Rogaška mineralna voda Roitschocrene izvira iz središča najbolj tektonsko raznolikih območij v Sloveniji, kjer se nahajajo tri regionalne prelomnice. Ta edinstvena geološka in hidrogeološka sestava je neprecenljiv vir dveh naravnih izvirov mineralne in termalne vode, ki izvirata v globini približno 600 in  1700 metrov. Iz raztapljajočih kamnin, ki so bogate z magnezijem, kalcijem, sulfati, bikarbonati, s pomočjo naravnega plina izvira termalna voda, ki jo v zdravilišču Rogaška uporabljajo že stoletja, ter mineralna voda , ki je še posebej bogata z magnezijem in drugimi koristnimi minerali.

Rogaška Mineralna voda ROITSCHECRENE: LEGENDA ŽIVI NAPREJ

Legendarna ob stvaritvi in še vedno legendarna. Pegaz, mitološko bitje je  stvarnik tega neprecenljivega vrelca. Po legendi je vrelec Roitschocrene ustvaril krilati konj iz grške mitologije, Pegaz. Legenda pravi, da je Pegaz po Apolonovem navodilu s kopitom udaril v zemljo v Rogaški ter tako odprl vrelec Roitschocrene. Iz njega je privrela mineralna voda, ki vsebuje največ magnezija med vsemi mineralnimi vodami na svetu. V tem slovesnem trenutku je Apolon izrekel zdaj slavne besede: »Tu, kjer stojiš, je vir zdravja in resnična božja moč. Namesto Hippocrene pij Roitschocrene, rogaški vrelec, ki je pred teboj!« Moder nasvet, ki prihaja od boga zdravilstva, sonca in poezije.

Mineralna voda iz Rogaške Slatine ima eno izmed najvišjih vsebnosti mineralov med vsemi vodami na svetu, ki jo označujemo s TDS, številom skupnih raztopljenih trdnih delcev. Zaradi te izdatne vsebnosti mineralov prinaša voda k mizi značilen in bogat okus. Vsi elementi v vodi so v harmoničnem ravnovesju ter v topni obliki, ki jo vaše telo zlahka absorbira. Vaš metabolizem zlahka raztopi minerale in jih hitro posreduje celicam, pripravljenim na delovanje.

Koristi za zdravje

Živite raznoliko in dolgo življenje

S svojo bogato tradicijo analiz blagodejnih učinkov na zdravje ter priznanih vladarjev in kraljev, ki so izkoristili zdravilne učinke njenih mineralov, je mineralna voda iz Rogaške Slatine edinstven protistrup vašemu raznolikemu življenjskemu slogu. Rogaška Mineralna voda  premore izčrpno, dolgo zgodovino analiz zdravilnih lastnosti in je bila med prvimi mineralnimi vodami na svetu, za katero je bila sestavljena znanstvena monografija. Z naslovom Roitschocrene (latinsko za Rogaški vrelec) je bila objavljena že leta 1685, napisal pa jo je dr. Johann Benedikt Gründe. Mineralni vodi, ki so jo izkoriščali že Kelti in Rimljani ter jo imenovali Roitschocrene, pa je priljubljenost povečal Paul de Sorbait, saj jo je predstavil habsburškemu dvoru. Sledila je uporaba mineralne vode širše po svetu, ko je grof Petar Zrinski razširil sloves o njenih zdravilnih lastnostih, tako da je v poznem 19. stoletju postala tretja najbolje prodajana voda na svetu.

Zdravilni učinki

Zdravilne učinke Rogaške mineralne vode lahko razdelimo v dve kategoriji:

Preventivni zdravilni učinki

Kurativni zdravilni učinki

Kako in kdaj?

Pravilno pitje rogaške naravno mineralne vode

Rogaška mineralna voda je drugačna od vseh drugih mineralnih voda na svetu. Kot mineralna voda, ki vsebuje največ magnezija med vsemi mineralnimi vodami, ponuja številne koristi, vendar le, če jo uživamo zmerno. Naučite se, kako pravilno uživati mineralno vodo glede na različne okoliščine.

Edinstvena mineralna voda zagotavlja številne ugodne vplive na zdravje, v skladu z načini uživanja vode. Če hitro pijete toplo Rogaško mineralno vodo, boste pospešili delovanje prebavil. Če pa počasi pijete hladno mineralno vodo iz Rogaške, boste povečali ponovno absorpcijo mineralov. 

* Opozorilo: Prevelika količina vode ima lahko odvajalni učinek. Ustrezno prilagodite dnevni odmerek.

Pitje alkohola

Uživanje hrane

Protistresno delovanje

Dobro počutje

Koncentracija

Šport

Hujšanje in nadzor nad telesno težo